Tenhon tila valitsi Pori Energian aurinkopaneelit

Tenhon tila sijaitsee Satakunnassa, Kullaan Järventaustassa. Tilalla kasvatetaan luomupihvikarjaa ja -lampaita. Koko tuotanto on luonnonmukaisen tuotannon kriteerien mukaista. Eläinten hyvinvointi on tilalla tärkeää ja sen perustana ovat vapaus, puhtaus ja mahdollisuus lajinomaiseen käytökseen. Tuotettu liha myydään suoraan kuluttajille oman tilateurastamon yhteydessä olevasta myymälästä. Huhtikuussa 2017 tilan myymälän katolle asennettiin Pori Energian toimesta 15 kW:n aurinkopaneelijärjestelmä, yhteensä 58 paneelia. 

Juha Tenho, kuva: Tenhon tila.

Odotukset paneelien tuotosta ovat ylittyneet

- Paneelit ovat meille sijoitus tulevaisuuteen, niin taloudellisesti kuin arvojemme pohjalta. Tavoitteena on tietenkin leikata sähkölaskuamme. Meille on myös tärkeää pienentää omaa hiilijalanjälkeämme, luomutilan omistaja Juha Tenho kuvailee. 

- Asiakkaat ovat kyselleet paljonko paneelit tuottavat ja ovat kommentoineet, että on hienoa, kun olemme mukana kehityksessä. Odotuksemme paneelien tuotosta ovat ylittyneet, sillä jopa harmaana päivänä paneelit tuottavat yllättävän hyvin ja näin keväällä jo todella aikaisin aamulla, kehuu Tenho.

Juha Tenho, kuva: Tenhon tila.

Järjestelmä luotettavalta paikalliselta toimittajalta

- Pori Energian valikoitui järjestelmän toimittajaksi, sillä halusin tehdä yhteistyötä luotettavan paikallisen yrityksen kanssa.  Olemme myös ostaneet viimeiset 10 vuotta sähkömme Pori Energialta. Tällaisissa hankinnoissa on molemminpuolinen luottamus tärkeää, Tenho painottaa. 

Hyvin sujunut yhteistyö saa jatkoa tänä keväänä. Huhtikuussa 2019 Pori Energia asentaa 19,8 kW lisää aurinkopaneelitehoa Tenhon tilalle, mikä tarkoittaa 72 uutta aurinkopaneelia.

AURINKOSÄHKÖJÄRJESTELMÄ PORI ENERGIALTA

Ota yhteyttä

Mikko Reuna: 044 701 2152
mikko.reuna(a)porienergia.fi

Hinnastot ja lisätiedot

Julkaistu 10.4.2019